ŽUPNE OBAVIJESTI

12. NEDJELJA KROZ GODINU – B                   20. lipnja 2021.

U četvrtak, 24.lipnja: slavimo blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja uz večernju misu u 19,00 sati, prije koje molimo krunicu.

Naša župna hodočašća:

Hodočašće naše župe Majci milosti na Trsat bit će prve subote  u srpnju (3.srpnja). Prijaviti se možete u Župnom uredu nakon mise, kao i u Lučelnici i sv. Filipu nakon nedjeljne mise. Prvi autobus je popunjen pa upisujemo 2. autobus. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta. Naš klanječki zbor će na Trsatu predvoditi liturgijsko pjevanje na hodočasničkoj misi u 10,00 sati!

Zato pozivamo sve članove našeg zbora (Klanjec i Lučelnica) u srijedu u 19,30 sati na pjevanje  i dogovor o sudjelovanju u hodočašću Majci milosti na Trsat . Molimo pjevače: obavijestite jedni druge da budemo svi,  jer je važno!

Hodočašće na Mariju Bistricu: 7. kolovoza (subota nakon Porcijunkule).

MINISTRANTI!Slijedeće subote je nagradni izlet ministranata “Hrvatskim Zagorjem”, a ministranti se trebaju prijaviti i upisati u sakristiji nakon mise!

Kroz  ljetno vrijeme (srpanj i kolovoz) u župnoj crkvi neće biti večernje mise, nego će biti popodnevna misa na sv.Filipu u 17,00 sati!

Danas je s nama p. Gordan Propadalo iz Varaždina (nekadašnji župni vikar u ovoj župi), dr. Verica Jačmenica i fra Dražen. Oni nam žele predstaviti knjigu p. Goradana: “Sabrani ulomci”. Knjiga je namijenjena osobito obiteljima,  jer nudi važne teme za obiteljski vjerski život kao obiteljsko duhovno štivo. Knjigu ćete moći nabaviti nakon predstavljanja po završetku svete mise. Cijena knjige: 70,00 kn.

Katolički tisak: Glas koncila, …