ŽUPNE OBAVIJESTI

11. NEDJELJA KROZ GODINU – B                   13. lipnja 2021.       Sv. ANTUN PADOVANSKI

Danas  uz redovite svete mise slavimo i blagdan sv. Antuna Padovanskog, našeg nebeskog zaštitnika i sveca svega svijeta. Njemu je posvećen i pokrajni oltar u našoj župnoj crkvi, te ga kao vjernici klanječke župe na osobit način štujemo.

Svete mise su danas prema redovitom rasporedu.Blagoslov djece i ljiljana bit će uz župnu misu u 11,00 i večernju misu u 19,00 sati. Pozivamo roditelje da donesu i dovedu svoju djecu na blagoslov pred lik  sv. Antuna  jer je on svetac djece i svetac ljiljana.

Ujedno danas uz  župnu misu u 11,00 sati slavimo MISU ZAHVALNICU prigodom završetka ove neobične školske i vjeronaučne godine. Na ovu misu zahvalnicu su pozvani svi vjeroučenici, roditelji i učitelji. Recimo svi zajedno Bogu – hvala!

Važna obaviijest za zaručnike koji se namjeravaju vjenčati ove godine,  a nisu sudjelovali na zaručničkom tečaju:Ovaj tjedan  (od 23- do 26. Lipnja: sr-čet-pet-sub) održava se zaručnički tečaj u Pregradi s početkom u 19,00 sati. Obavijestite i druge!

Naša župna hodočašća:

Hodočašće naše župe Majci milosti na Trsat bit će prve subote  u srpnju (3.srpnja). Od danas se možete u Župnom upisati za ovo hodočašće te preuzeti svoju kartu.

Hodočašće na Mariju Bistricu: 7. kolovoza (subota nakon Porcijunkule).

Pozivamo sve članove zbora (Klanjec i Lučelnica) u srijedu u 19,30 sati na pjevanje  i dogovor o sudjelovanju u hodočašću Majci milosti na Trsat te o zajedničkom izletu.

Molimo pjevače: obavijestite jedni druge da budemo svi,  jer je važno!

MINISTRANTI!Nakon mise je kratki dogovor za nagradni izlet ministranata.

Važno! Slijedeće nedjelje nam dolazi p. Gordan Propadalo iz Varaždina (nekadašnji župni vikar u ovoj župi), a želi nam predstaviti svoju vrijednu knjigu: “Sabrani ulomci”. Knjiga je namijenjena osobito obiteljima,  jer nudi važne teme za obiteljski život. Knjigu ćete moći nabaviti nakon predstavljanja po završetku svetih misa. Cijena knjige: 70,00 kn.

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …