ŽUPNE OBAVIJESTI

10. NEDJELJA KROZ GODINU – B                   06. lipnja 2021.

Danas je prva nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovnja zvanja, a svojim darovima pomažemo našim odgojnim ustanovama. Hvala vam!

U slijedećem tjednu slavimo: petak   – Presveto Srce Isusovo (mise: 7,00 i 19,00 sati)                                                   subota – Prečisto Srce Marijino (misa u 19,00 sati).

Slijedeće nedjelje (13. lipnja) uz redovite svete mise želimo proslaviti i blagdan sv. Antuna Padovanskog, sveca svega svijeta. Za ovaj blagdan se pripravljamo trodnevnicom (četvrtak-petak-subota) te vas pozivamo na večernju pobožnost i misu. U nedjelju, na Antunovo, uz  župnu misu u 11,00 i večernju misu 19,00 sati bit će i blagoslov djece i ljiljana u čast sv. Antunu.

Ujedno pozivamo sve naše vjeroučenike i roditelje slijedeće nedjelje na župnu misu u 11,00 sati kada ćemo slaviti MISU ZAHVALNICU prigodom završetka ove školske i vjeronaučne godine. Dođimo i Bogu se zahvalimo za njegova dobročinstva. Vjeroučiteljice će vjeroučenicima u školi uručiti pozivnicu za ovu misu zahvalnicu!

Pozivamo sve članove zbora (Klanjec i Lučelnica) u srijedu u 19,30 sati na pjevanje  i pripravu za Antunovo jer ćemo pjevati na Župnoj misi u 11,00 sati.

Hodočašće naše župe Majci milosti na Trsat bit će prve subote  u srpnju (3.srpnja). Slijedeće nedjelje se možete prijaviti, uplatiti  te preuzeti svoju autobusnu kartu.

Danas se obilježava  76. Obljetnica maceljskih žrtava i žrtava hrvatskog Križnog puta. Poslije podne  bit će u Maclju i ukop 82 žrtve komunističkih zločina, koje su ekshumirane u svibnju prošle godine. I naša župa sudjeluje u obredima ukopa i spomen -misi za sve žrtve hrvatskog križnog puta. Polazak iz Klanjca je u 14,30 a program ukopa i spomen-misa započinju u 16,00 sati. Slavlje predvodi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.U autobusu još ima mjesta pa vas pozivamo da se priključite ovom hodošašću. Javite se odmah nakon mise u Župni ured!

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …