ŽUPNE OBAVIJESTI

PRESVETO TROJSTVO                                   30. svibnja 2021.

Čestitamo vam Dan državnosti i molimo za našu Domovinu.

Jučer je u našoj župnoj crkvi bilo slavlje Svete Potvrde (19 potvrđenika). Naše mlade preporučamo u vaše molitve da ostanu vjerni Bogu i Crkvi.

ČETVRTAK: TIJELOVO – svetkovina Tijela i Krvi Kristove i državni blagdan.

Svete mise su samo u župnoj crkvi: 8,00:  rana misa                                                    10,00:  svečana župna misa i Tjelovska procesija                                                            19,00:  večernja misa

Pozivamo sve članove KUD-a Antun Mihanović, sve naše vatrogasce, lovačko društvo i ostale udruge da uzveličaju proslavu Tijelova. Doći će i limena glazba iz Mrzlog Polja. Naši ovogodišnji prvopričesnici i ministranti neka dođu na vrijeme da obuku  svoja svečana odijela i pratimo Isusa u svečanoj Tjelovskoj procesiji.

Lijepo molimo domaćice da pripreme kolače kako bi se svi vjernici, po završetku procesije,  počastili kolačima i osvježili pićem koje će prirediti naši vijećnici.

U srijedu navečer u 19,30 pozivamo sve članove župnog zbora (Klanjec i Lučelnica) na pjevanje i pripravu za proslavu Tijelova.

Slijedeće nedjelje (prva nedjelja lipnja) obilježava se 76. Obljetnica maceljskih žrtava i žrtava hrvatskog Križnog puta. Ove godine bit će u Maclju i ukop 82 žrtve komunističkih zločina, koje su ekshumirane u svibnju prošle godine. Polazak iz Klanjca u 14,30 a program ukopa i spomen-misa započinju u 16,00 sati.Pozivamo vas da se prijavite  u Župnom uredu do petka kako bismo mogli organizirati prijevoz hodočasnika.

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …