ŽUPNE OBAVIJESTI

PETA KORIZMENA NEDJELJA              21.ožujka 2021.

Korizmeni  Križni put: Petkom u 17,30 sati  i nedjeljom u 10.30.  Danas poslije podne u 16,00: Križni put na kalvariji sv.Florijana. I slijedeće subotu pred Cvjetnicu u 15,00 sati biti će Kižni put na sv. Florijanu umjesto korizmenog Križnog puta po župi. Svi ste pozvani!!!

Danas: KORIZMENI SUSRET roditelja i vjeroučenika 6. razreda  uz večernju misu. 17.30: zajednička ispovijed i sveta misa u 18,00 sati.

Slijedeće nedjelje: KORIZMENI SUSRET roditelja i vjeroučenika 7. razreda.   7,30: zajednička ispovijed i večernja sveta misa u 18,00 sati.

U četvrtak, 25.03. je Navještenje Gospodinovo – BLAGOVIJEST- proštenje i velika korizmeno-uskrsna ispovijed. Svete mise: 8,00; 11,00-župna misa  i večernja misa u 18,00 sati. Lučelnica u 9,30 sati. Prije svake mise i za vrijeme mise svećenici će ispovijedati! Pozivamo sve vas da se ispovijedimo i pripravimo dušu za svetkovinu Uskrsa.

U ovom tjednu nastavljamo obilaziti naše bolesnike i starije osobe:

Utorak: Klanjec i Lepoglavec.

Slijedeće nedjelje je CVJETNICA – Nedjelja Muke Gospodnje i Nedjelja Caritasa. Prije svake mise je blagoslov grančica-cvijeća na spomen Isusovog slavnog ulaska u grad Jeruzalem. Pod župnom misom se pjeva Muka Gospodinova. Milostinja i vaši darovi biti će za Župni Caritas i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Pozivamo članove župnog zbora u srijedu navečer u 18,00 na večernju misu, a nakon mise je pjevanje i priprava za slavlje Velikog tjedna i Uskrsa. Dođimo svi jer je iduće nedjelja Cvjetnica, a za 14 dana je Uskrs!

Važno!Ovaj tjedan je u našoj crkvi postavljena sigurnosno-radna skela kako bismo u miru i sigurnosti slavili Gospodina. Budimo oprezni kada ulazimo u klupe da se ne ozlijedimo. Prolazi u bočne kapele (sveti Antun, sv.Franjo, Srce Isusovo i Srce Marijino) su od sredine crkve lijevo i desno pa koristimo prostor i sjedišta.

Zbog metalnih nosača skele koji postavljeni u klupama klecala nisu u funkciji pa vas lijepo molimo: ukoliko za vrijeme pretvorbe ne možete kleknuti,  ostanite stajati!

Danas su s nama članovi terapijske zajednice “Moji dani” iz Đurmanca koji vode zajednicu u kojoj se liječe mladi ljudi-ovisnici. Oni će vam kratko predstaviti zajednicu, a kupnjom predmeta koji oni osobno izrađuju, činite dobro djelo i pomažete ovoj terapijskoj zajednicu. Hvala vam unaprijed!

Katolički tisak: Glas koncila, Glasnik S.i M. i Marija