ŽUPNE OBAVIJESTI

CVJETNICA – Nedjelja Muke Gospodnje           28.ožujka 2021.

NEDJELJA CARITASA

Prema odredbi naše Zagrebačke nadbiskupije milostinja i darovi vjernika, kao i darovi od maslinovih grančica  će biti namijenjeni za Župni Caritas i Caritas Zagrebačke nadbiskupije. HVALA  vam od srca u ime onih najpotrebitijih koje će djelatnici Caritasa posjetiti i uručiti im Caritasov uskrsni dar!

Danas: KORIZMENI SUSRET roditelja i vjeroučenika 7. razreda.            18,30: zajednička ispovijed i večernja sveta misa u 19,00 sati.

Župni vjeronauk ćemo nastaviti nakon Bijele nedjelje, ali pozivamo naše vjeroučenike i roditelje da svi zajedno sudjelujemo u obredima i na misnim slavljima!

Današnjom nedjeljom Cvjetnicom započinje Veliki ili Sveti tjedan u kojem slavimo najveće tajne našega spasenja: Veliki četvrtak: Dan Isusove  Posljednje -Oproštajne večere i dan ustanovljenja Euharistije (svete mise) i Svetog Reda.19,00: Svečana misa Večere Gospodnje.

Veliki petak: Dan Isusove muke i smrti na križu…8,00 sati: Zajednički Križni put 19,00 sati: Obredi Velikog petka        

Velika Subota – dan Isusovog počinka u grobu – posjećujemo Božji grob…Osobito pozivamo roditelje da s djecom tijekom dana  posjete crkvu i pomole se na Isusovom grobu, koji će biti otvoren tijekom cijele subote…20,00: Obredi Vazmenog bdjenja i blagoslov uskrsnog jela.

USKRS – VAZAM:Svete mise:  8,00 – rana uskrsna misa i blagoslov uskrsnog jela 11,00 – župna uskrsna misa        19,00 – večernja uskrsna misa Sv. Filip u 8,00 sati: uskrsna misa i blagoslov uskrsnog jela. Lučelnica u 9,30 sati: uskrsna misa i blagoslov uskrsnog jela.

Uzmite listić “BLAGOVJESNIK” gdje je raspored slavlja kroz ovaj tjedan!

Katolički tisak: Glas koncila, Glasnici, …