ŽUPNE OBAVIJESTI

6. NEDJELJA KROZ GODINU – B              14. veljače 2021.

HVALA svima vamakoji ste sudjelovali na trodnevnici u čast Gospe Lurdske i proslavi njezina blagdana. Molili smo za sve naše obitelji i duhovni rast,  a osobito za zdravlje duše i tijela.

Ovaj tjedan započinje SVETA KORIZMA, vrijeme naše kršćanske priprave za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Čista srijeda ili pepelnica (prvi dan korizme): Svete mise u župnoj crkvi u 8,00 i 18,00 sati sa obredom pepeljenja. U Lučelnici je misa i obred pepeljenja u 9,30 sati.

Na čistu srijedu-pepelnicu  je ZAPOVIJEDANI  POST I  NEMRS.

Korizmeni Križni put biti će petkom prije večernje mise u 17,30, a nedjeljom prije župne mise u 10,30 sati. Pozivamo sve vas, osobito roditelje s djecom, da svi sudjelujemo u pobožnosti Križnog puta i razmišljamo o Isusovoj muci i smrti na križu.

Dođimo svi na vrijeme u 10,30 tj. 30 minuta prije župne mise mise.

Nedjeljom poslije podne planiramo i Križni put na Kalvariji sv. Florijana.

Župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike je po redovitom rasporedu.

HVALA svim dobročiniteljima naše crkve i samostana!

Važno!!!

Prošli tjedan su u našoj crkvi bili predstavnici firme koja će ovih dana postaviti sigurnosno-radnu skelu.  Za  utorak imamo dogovoreni sastanak u našem samostanu gdje ćemo odlučiti o radovima na postavljanju skele. Dolaze i statičari i alpinist za detaljan pregled crkvenog tornja,  jer su prošli tjedan bili na Banovini. Nadamo se da će dio skele biti postavljen do nedjelje radi sigurnosti vas vjernika koji nedjeljom redovito sudjelujete na misnim slavljima. Pripremamo i dokumentaciju koja će biti potrebna za obnovu naše crkve i samostana.

Vjerski tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike, Glasnici za pretplatnike