ŽUPNE OBAVIJESTI

5. NEDJELJA KROZ GODINU – B                 07. veljače 2021.

Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovna zvanja, a svojim darovima pomažemo našim odgojnim ustanovama. Hvala vam na dobroti!

Danas navečer uz večernju misu u 18,00 sati biti će susret prvopričesnika i njihovih roditelja i dogovor o župnom vjeronauku i o slavlje Prve Pričesti

Danas navečer  nakon večernje mise (oko 19,00 sati) bit će SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA,  pa molimo sve vijećnike da sudjeluju na sjednici.

Od sutra (ponedjeljak) do srijede: Trodnevnica u čast Gospi Lurdskoj: 17,30: Molitva krunice u čast Gospi Lurdskoj za zdravlje u obiteljima i prigoda za svetu ispovijed.18,00: Sveta misa i prigodna homilija. Pozivamo sve vas, osobito roditelje s djecom, da kroz trodnevnicu svoje molitve upućujemo Gospi Lurdskoj moleći za zdravlje u svim našim obiteljima.

Srijeda, 10. veljače:  BL. ALOJZIJE STEPINAC – Stepinčevo

Četvrtak, 11. veljače:  GOSPA LURDSKA – DAN BOLESNIKA.Biti će i završna procesija u čast Gospi Lurdskoj pa ponesite svijeće.

U srijedu (na Stepinčevo) nakon večernje mise biti će susret članova našeg pjevačkog zbora ovdje u crkvi  i dogovor za pjevanje. Molimo prisutne članove zbora da obavijeste i ostale.

HVALA svim dobročiniteljima naše crkve i samostana!

Važno!!!

U utorak su stručnjaci detaljno pregledali našu crkva zbog oštećenja od potresa. Ona je sada sigurna, ali ako bi došlo do novog potresa ne bi bilo dobro. Nadamo se da neće biti novih potresa  koji bi narušili statiku.  Zato je naša crkva dobila žutu oznaku. Ovih dana dolazi statičar i alpinist za detaljan pregled tornja koji je oštećen. Vjerojatno ćemo u crkvu uskoro postaviti sigurnosnu skelu radi zaštite i sigurnosti vjernika, kako bismo i na dalje ovdje redovito održavali naša bogoslužja. Odluka će se donijeti u ovom tjednu nakon pregleda tornja.

Vjerski tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike, Glasnici za pretplatnike