ŽUPNE OBAVIJESTI

PRVA KORIZMENA NEDJELJA                     21. veljače 2021.

Na čistu srijedu ili pepelnicu smo započeli korizmeno vrijeme kroz koje se duhovno pripremamo za Uskrs.

Korizmeni Križni put u župnoj crkvi: petkom u 17,30 sati ( prije večernje mise) nedjeljom u 10.30 ( prije Župne mise).  Dođimo na vrijeme!                                 Potičemo sve vas vjernike na ovu korizmenu pobožnost prema Isusovoj muci i smrti na križu. To je dio naše kršćanske priprave za Uskrs.

Križni put u Lučelnici: petkom prema dogovoru, a nedjeljom u 9,30 sati  (uz misu).  a  Sveti Filip: nedjeljom u 15,00 sati (uz misu).

Slijedeće nedjelje: KORIZMENI SUSRET RODITELJA I VJEROUČENIKA    3. razreda – prvopričesnika.Svi sudjelujemo na Križnom putu u 10,30 i na misi u 11,00 sati, a nakon mise je predviđeni susret koji je obvezatan za vjeroučenike i roditelje!

* Važno za SVE FRAMAŠE, nekadašnje i sadašnje!    Pozivamo sve Framaše da dođu u petak navečer u 20,00 sati na susret u našu dvoranu i dogovor o zajedničkoj akciji Framaša u ovoj korizmi. Nikola će vam  poslati obavijest,  a vi obavijestite jedni druge da budemo svi! Važno je!!!

* ZARUČNICI  koji se namjeravaju vjenčati i sklopiti kršćanski brak u ovoj godini  neka dođu na Zaručnički tečaj koji će biti u našoj župi od 5. – 7. ožujka (petak,subota i nedjelja)  u 19,00 sati.  (vidi plakat!)

Slijedeće nedjelje (2. Korizmene) dolaze nam u goste članovi molitvene zajednice  “40. DANA ZA ŽIVOT” iz župe Zabok. Riječ je o inicijativi “ZA ŽIVOT” i pozivu na molitvu da se u Hrvatskoj svako začeto dijete rodi.

Pozivamo i potičemo sve vas da nedjeljom svoje molitve i nakane, ispisane na papiriću,  stavite u košaricu ispred oltara. Vaše molitve ćemo pročitati na kraju molitve vjernika i uključiti u svetu misu!

Važno!U utorak je na sastanku dogovoreno da se u našu crkvu postavlja sigurnosno-radna skela, te da se prije toga detaljno snimi oslik na svodovima crkve. Obećano nam je da će tijekom ovih dana ovo biti odrađeno i počinje postavljanje skele.

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …