ŽUPNE OBAVIJESTI

3. NEDJELJA KROZ GODINU – B                 24. siječnja 2021.

Iz Katoličkog kalendara:Ponedjeljak: Obraćenje sv. Pavla, apostola Četvrtak: sv. Toma Akvinski

Radnim danom su večernje mise u sakristiji – “naša zimska kapela”:Svaki dan u 17,30: zajednička molitva krunice Utorkom:  pobožnost sv. Antunu Četvrtkom: klanjanje pred Presvetim.

Važna obavijest za naše vjeroučenike:Nastavljamo sa župnim vjeronaukom i pripravom za svete sakramente. Prvopričesnici (3.razred): subota od 9,00 do 10,30 sati. Potvrđenici (8. razred): subota od 11,00 do 12.30 sati. Svi vjeroučenici imaju obavezu redovito nedjeljom sudjelovati na svetoj misi, zajedno sa svojim roditeljima. To je Božja zapovijed i naša kršćanska dužnost! Pozivamo sve ministrante da redovito ministriraju kada dođu na nedjeljnu misu.

Lučelnica:Prvopričesnici srijedom nakon nastave, a potvrđenici srijedom u 13,00 sati.

Slijedeće nedjelje u 19,00 sati (nakon večernje mise): redovita sjednica            ŽPV-a i ŽEV-a. Molimo sve dosadašnje vijećnike da sudjeluju na sjednici, jer imamo reizbor članova ŽPV-a.

HVALA svim dobročiniteljima naše crkve i samostana!

Vjerski tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …

Izvješće Caritasa!

Prošle nedjelje je bila Caritasova akcija dobrote za postradale u potresu na Banovini. Skupili smo 18.770,00 kn, a samostan je darovao 10.000,00 kn od blagoslova. Voditeljica Caritasa gđa. Lidija, predstavnik ŽEV-a  g. Damir i župnik su za ova novčana sredstva ( 28.770,00 kn) naručili hranu, higijenski pribor, čizme i lopate. Polovica robe je jučer uručena fra Draganu Grizelju u Hrastovici (za Hrastovicu i Petrinju),  a polovica fra Petru Žagaru za najpotrebnije u župi Čuntić. Oni vam od srca zahvaljuju za  iskazanu ljubav prema našoj braći i sestrama kojima je vaša pomoć najpotrebnija. U ime našeg Caritasa i Župe hvala svima vama koji ste svojim novčanim prilogom sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji  kršćanske ljubavi.