ŽUPNE OBAVIJESTI

DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU           17. siječnja 2021.

Danas, 17.siječnja: SV. ANTUN PUSTINJAK, proštenje u našoj crkvi. Svete mise su prema redovitom nedjeljnom rasporedu: 8,00 i 11,00 sati, i večernja u 18,00 sati. Uz svete mise možete obaviti i svoje zavjete prema sv. Antunu, pustinjaku. Prije svake svete mise biti će  prigoda za svetu ispovijed.

U našim kapelama su redovite nedjeljne mise.

Osvrt na BLAGOSLOV OBITELJI:

Završili smo božićni blagoslov obitelji u našoj župi.HVALA svim našim obiteljima na lijepom primanju, gostoprimstvu i zajedničkoj molitvi u vašim domovima. Hvala vam na lijepim susretima kao i na vašim darovima svećenicima koji su vas posjetili. Hvala i našim pratiocima kod blagoslova obitelji. Blagoslov je primilo oko 900 obitelji, a nekoliko obitelji nisu bile kod kuće ili su odgodili zbog bolesti. Pozivamo takve obitelji da se jave osobno ili nazovu Župni ured i dogovore dan i vrijeme za blagoslov!

HVALA svim dobročiniteljima naše crkve samostana.

Prošle godine (2020.) za crkvu je darovalo oko 300 obitelji (jedna trećina). Stoga pozivamo i ostale obitelji da ne zaborave na svoj obiteljski dar za potrebe crkve.

Vjerski tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike, Glasnici za pretplatnike

Važno!!!

U potresu koji je 29. prosinca 2020. osobito pogodio našu Banovinu mnogi su ostali bez svojih domova. Najviše su stradali Sisak, Glina i Petrinja i okolna mjesta. U kasnijim potresima je došlo do urušavanja zgrada u kojima se više ne može živjeti. Humanitarna pomoć stradalima dolazi iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. I naša Župa se pridružuje ljudima dobroga srca i želimo pomoći onima koji su najpotrebniji u Župama Hrastovica, Petrinja i Čuntić. U razgovoru s našim franjevcima zamoljeni smo za pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, lopatama, čizmama i novcu! HVALA vam na vašoj darežljivosti i novčanim prilozima! Današnje nedjelje svi vaši darovi biti će za postradalu našu braću i sestre u Banovini! Ovih dana će predstavnici našeg Caritasa i Župnog vijeća nabaviti potrebno i uručiti najpotrebnijima . Izvještaj o Caritasovoj akciji dajemo iduće nedjelje!!! Ako još netko želi pomoći neka to učini u Župnom uredu nakon mise!