ŽUPNE OBAVIJESTI

33. NEDJELJA KROZ GODINU                     13. studeni 2022.

Danas (druga nedjelja u mjesecu) župni vjeronauk za 2. razred u 10,15 sati u vjeronaučnoj dvorani, a nakon vjeronauka sudjelujemo na svetoj misi.

Slijedeće nedjelje u 10.15 je župni vjeronauk za vjeroučenike 4.5. i 6. razreda. Molimo vjeroučenike da podsjete jedni druge na ovaj župni susret!

Četvrtak, 17. studeni: sv. ELIZABETA UGARSKA, zaštitnika FSR-a. Za blagdan ćemo se duhovno pripremati kroz trodnevncu (od sutra do srijede), a blagdan sv. Elizabete ćemo proslaviti u četvrtak uz večernju svetu misu. Pozivamo članove FSR-a i sve vas vjernike na sudjelovanje u ovoj trodnevnici.

HVALA obiteljima koji svojim obiteljskim darom pomažu obnovu kapele sv. Filipa i Jakova, koja je stradala u Petrinjskom potresu. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima. Hvala vam na vašem daru!

Važno!Započeli su pripremni radovi za obnovu naše župne crkve. Očišćen je crkveni tavan, a     u tijeku je pjeskarenje svodova s tavanske strane i detaljno čišćenje.  Naime, zbog oslika na svodovima naše crkve, konstrukcijska obnova svodova će se izvoditi s tavanske strane kako bismo sačuvali vrijedne i lijepe postojeće oslike.

Dragi vjernici,u tijeku je potpisivanje Peticije “ZAŠTITIMO DJECU” od homo-posvajanja koju organizira Udruga Vigilare. Nime, djeca bez roditelja u domovima čekaju na udomljavanje ili posvojenje, i prirodno je i kršćanski da ih mogu posvojiti oni koji će im pružiti roditeljsku ljubav i uvjete za zdravi rast. Želimo svojim potpisom zaštiti djecu od homo-posvajanja,  a u duhu naše kršćanske tradicije i vjere! Još danas , ako već niste, možete potpisati peticiju. Hvala vam u ime djece!

Katolički tisak: Glas koncila..,  Glasnici…