ŽUPNE OBAVIJESTI

32. NEDJELJA KROZ GODINU                     06. studeni 2022.

Prva nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovna zvanja, a svojim darovima pomažemo naše odgojne ustanove. Hvala vam na vašim molitvama i darovima za naše sjemenište. Košarica “za sjemenište” je ispod kora na stoliću za tisak.

Danas (prva nedjelja u mjesecu) župni vjeronauk za 1. razred u 10,15 sati u vjeronaučnoj dvorani, a nakon vjeronauka sudjelujemo na svetoj misi.

Slijedeće nedjelje u 10.15 je župni vjeronauk za vjeroučenike 2. razreda. Molimo roditelje da ne zaborave dovesti svoju djecu na ovaj vjeronaučni susret.

HVALA obiteljima koji svojim obiteljskim darom pomažu obnovu kapele sv. Filipa i Jakova, koja je stradala u Petrinjskom potresu. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima. Hvala vam na vašem daru!

Važno!Započeli su pripremni radovi za obnovu naše župne crkve. Očišćen je crkveni tavan, a     u tijeku je pjeskarenje svodova s tavanske strane i detaljno čišćenje.  Naime, zbog oslika na svodovima naše crkve, konstrukcijska obnova svodova će se izvoditi s tavanske strane kako bismo sačuvali vrijedne i lijepe postojeće oslike.

Dragi vjernici,

u tijeku je potpisivanje Peticije “ZAŠTITIMO DJECU” od homo-posvajanja koju organizira Udruga Vigilare. Nime, djeca bez roditelja u domovima čekaju na udomljavanje ili posvojenje, i prirodno je i kršćanski da ih mogu posvojiti oni koji će im pružiti roditeljsku ljubav i uvjete za zdravi rast. Želimo svojim potpisom zaštiti djecu od homo-posvajanja,  a u duhu naše kršćanske tradicije i vjere! Peticiju možete potpisati nakon mise ispred crkve. Hvala vam u ime djece!

Katolički tisak: Glas koncila.., MAK za vjeroučenike,   Glasnici…