ŽUPNE OBAVIJESTI

31. NEDJELJA KROZ GODINU                 30. listopada 2022.

Danas: 4.5 i 6. razred  u 10.15 sati  imaju svoj mjesečni župni vjeronaučni susret! Nakon vjeronauka svi sudjelujemo na svetoj  misi.

Slijedeće nedjelje (prva u mjesecu) župni vjeronauk za 1. razred u 10,15 sati u vjeronaučnoj dvorani, a nakon vjeronauka sudjelujemo na svetoj misi,

Utorak, 1.studeni: Svetkovina SVI H SVETIH Svete mise:   8,00 – rana sveta misa                     11,00 – ŽUPNA MISA na Klanječkom groblju sa više nakana  i                                 zajednička molitva za sve naše pokojne.                                 Prije mise možete upisati  molitvene nakane za svoje  pokojne.
Pozivamo sve vas na ovu svetu misu i molitvu, to je najljepši dar našim pokojnima!

Poslije podne u 15,00 sati: Groblje sv. Filip – sveta misa za sve pokojne i zajednička molitva u koju možete uključiti molitvene nakane za svoje pokojne!

Srijeda: DUŠNI DAN – spomen na sve vjerne mrtveSvete mise u župnoj crkvi:  8,00 i 18,00 sati, a u Lučelnici u 8,00 sati.

HVALA obiteljima koji svojim obiteljskim darom pomažu obnovu kapele sv. Filipa i Jakova, koja je stradala u Petrinjskom potresu. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima. Hvala vam na vašem daru!

Važno!Započeli pripremni radovi za obnovu naše župne crkve. Očišćen je crkveni tavan, a     u tijeku je pjeskarenje svodova s tavanske strane.  Naime, zbog oslika na svodovima naše crkve, konstrukcijska obnova svodova će se izvoditi s tavanske strane kako bismo sačuvali vrijedne i lijepe postojeće oslike.

Dragi vjernici,pozivamo vas na potpisivanje Peticije “ZAŠTITIMO DJECU” od homo-posvajanja koju organizira Udruga Vigilare. Nime, djeca bez roditelja u domovima čekaju na udomljavanje ili posvojenje, i prirodno je i kršćanski da ih mogu posvojiti oni koji će im pružiti ljubav i uvjete za zdravi rast. Želimo svojim potpisom zaštiti djecu od homo-posvajanja,  a u duhu naše kršćanske tradicije i vjere! Peticiju možete potpisati ispred crkve od danas do kraja mjeseca studenog. Hvala!

Mladi – sutra: Tuhelj – Molitveno bdjenje mladih uoči Svih Svetih u 18,00 sati!

Važno! Od sutra je večernja misa u 18,00 sati!!!

Katolički tisak: Glas koncila..,  Glasnici…