ŽUPNE OBAVIJESTI

BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO – B       25. prosinca 2020.

Dragi vjernici, svima vama,  vašim obiteljima i svim ljudima dobre volje želimo sretan i blagoslovljen Božić.

Božićne mise: Župna crkva: 8,00 i 11,00 i večrnja misa u 18,00 sati.       Lučelnica u 9,30; sv. Filip u 11,00 sati.

Sv. Stjepan, prvomučenik:  svete mise su kao i danas.

Nedjelja: Sveta obitelj – svete mise su po istom rasporedu. Uz župnu misu u 11,00 sati: Blagoslov prisutnih obitelji pred našim Klanječkim Božićnim jaslicama.

BLAGOSLOV OBITELJI započinje sutra (26.12.) poslije podne u 14,00 sati  prema rasporedu koji uzmite na stoliću za tisak i ponesite i drugima.

Važne napomene za blagoslov obitelji:

1)  Svećenik i pratioc poštuju upute stožera  (nose masku i drže distancu). 2)  Na ulazu u kuću dezinficiraju ruke (pripremite sredstvo za dezinfekciju) 3)  Blagoslov se održava u predsoblju ili najbližoj prostoriji od ulaza. 4) Čestitanje je  bez rukovanja i ne zadržavamo se u obitelji. 5)  Kod blagoslova ne primamo godišnji obiteljski dar za crkvu (nego u Župnom uredu) a dar svećeniku kod  blagoslova  uručite osobno. 6)  Obitelj koje su odsutne zbog posla ili je netko bolestan,  neka se jave pa ćemo doći k njima kad završimo s redovitim blagoslovom.     HVALA vam unaprijed na razumijevanju i vašem gostoprimstvu!

Za vrijeme blagoslova obitelji, radnim danom – samo jutarnje mise u 7,00 sati!

U župnom uredu možete nabaviti kalendare, naš Klanječki kalendar i božićne čestitke…

Vjerski tisak: Glas koncila, MAK za naše vjeroučenike …

Po završetku mise, s božićnom pjesmom, zajedno krenimo do Betlehema, naših Božićnih jaslica, i poklonimo se malom Božiću!