ŽUPNE OBAVIJESTI

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA                 15. ožujka 2020.

Danas se uključujemo u akciju solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini: DA NE OHLADNI LJUBAV MNOGIH. Milostinja današnje nedjelje i vaši  darovi biti namijenjeni za najsiromašnije hrvatske obitelji s više djece u BiH. Hvala vam na vašoj ljubavi prema bližnjima u potrebi.

Danas: KORIZMENI SUSRET RODITELJA I VJEROUČENIKA   4. i 5. razreda (nakon mise).

Župski vjeronaučni susreti: odgađaju se kroz slijedeća dva tjedna (i škola).Preporuke će vjeroučenici dobiti nedjeljom uz svete mise. Slijedeće nedjelje Prvopričesnici i Krizmanici će dobiti materijale nakon svete mise koje će raditi kod kuće.

Četvrtak, 19. Ožujak: SVETI JOSIP, zaručnik BDM.Svete mise: Župna crkva u 8,00 i 18,00 sati, a Lučelnica u 9,30 sati.

Korizmeni Križni put u župnoj crkvi:petkom u 17,30 sati ( prije večernje mise)nedjeljom u 10.30 ( prije Župne mise).  Dođimo na vrijeme!!! Sveti Filip: nedjeljom u 15,00 sati (uz misu).

Danas poslije podne u 15,00 sati biti će Križni put na sv. Florijanu koji će predvoditi članovi OFS-a.

ŽUPNI KORIZMENI KRIŽNI PUT će biti u subotu, 28.ožujka (pred 5. Korizmenu nedjelju) s početkom u 9,00 sati (Lučelnica – Police – Rakovec – Lučelnica).

PREPORUKE NAŠIH BISKUPA KAO PREVENTIVA ZBOG KORONE VIRUSA: *  na ulazu u crkvu nema blagoslovljene vode (križamo se kao i do sada) * za vrijeme mise se ne rukujemo nego se pogledom poželi mir * Pričest se prima na ruku (ne na jezik) do dalnjega… * držimo se preporuka struke koje primamo preko medija za svoje dobro i za dobro svojih bližnjih…

Danas uz Župnu misu proglašavamo potvrđene članove ŽEV-a i Caritasa naše Župe te im želimo Božji blagoslov u povjerenim službama!

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …