ŽUPNE OBAVIJESTI

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA – B             20. prosinca 2020.

Hvala svim vjernicima koji su darovali hranu ili novčani prilog za Caritas. Prošle nedjelje prikupili smo Caritas 2.490,00 kn. Od toga smo 1.370,00 kn uplatili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a za ostalo dokupili potrebne namirnice.Djelatnici Caritasa su  posjetiti obitelji (33 obitelji) kojima je najpotrebnija naša pomoć te im uručiti prigodni poklon i čestitali im Božić.

Ovih dana smo posjetili bolesne i starije osobe – Božićna ispovijed i Pričest.Molimo ukućane onih bolesnika i starijih osoba koji nisu na dosadašnjem popisu da jave u Župni ured kako bismo i njih do Božića posjetili.

Mise zornice su radnim danom u 6,00 sati (ponedjeljak, utorak, srijeda). Dođite!

Na Badnjak (četvrtak) nema zornice jer navečer počinju mise polnoćke.Večernje mise su radnimj danom, nedjeljom i blagdanom u 18,00 sati.

Raspored svetih misa za Badnjak i Božić (prema uputama naših biskupa):

Badnjak:  Lučelnica i sv. Filip – mise polnoćke su u 18,00 sati.                    Župna crkva: Mala polnoćka (djeca i roditelji) u 19,30 sati.                                          Velika polnoćka je u 21,00 sati.

BOŽIĆ i Sv. Stjepan: Lučelnica u 9,30; sv. Filip u 11,00 sati                   Župna crkva: 8,00 i 11,00 i večrnja misa u 18,00 sati.

HVALA onim obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana. Podsjećamo da je ove godine završena pristupna staza i uređen crkveni park, na sv. Filipu je obnovljena crkvena drvena kućica (“cirkvena hiža”) i dograđen sanitarni čvor, a u Lučelnici je instalirano novo IC- grijanje crkve i dvorane.

Ovih dana su dorađene i oslikane  kulise božićnih jaslica (Betlehem) pa će naše klanječke jaslice dobiti nekadašnji sjaj i ljepotu. Napravit ćemo Božićnu razglednicu i čestitku!

U župnom uredu možete nabaviti kalendare, naš Klanječki kalendar i božićne čestitke…

Na stoliću ispod  kora je listić: Raspored Blagoslova obitelji pa se poslužite i ponesite svojim susjedima.

Blagoslov obitelji će biti prema redovitom rasporedu, a važne upute i napomene objavit ćemo na svim božićnim misama!

Vjerski tisak: Glas koncila, MAK za naše vjeroučenike …

Prema odluci Uprave H.F.Provincije u našoj Župi i samostanu došlo je do promjene:

Fra Anto Barišić, dosadašnji župni vikar, premješten je u Osijek, a p. Franjo Jurinec, župni vikar u Kloštar Ivaniću imenovan je župnim vikarom u župi Klanjec. Fra Anti zahvaljujemo, a p Franji želimo dobrodošlicu i Božji blagoslov u pastoralnom djelovanju za dobro svih vjernika naše Župe.