ŽUPNE OBAVIJESTI

11. NEDJELJA KROZ GODINU                         14. lipnja 2020.

Raspored misa: 8,00 – rana misa

                            9,30 – Lučelnica

                          11,00 – župna misa

                          16,00 – sv.Filip

Danas prije  župne mise  u 10.15  sati biti će susret ovogodišnjih potvrđenika  i župna kateheza kao priprava  za sakramenat Svete Potvrde.

Poslan je dopis NDS u Zagreb za termine: subota, 18. ili nedjelja, 19.srpnja.

Čekamo odgovor  iz Zagreba koji ćemo na vrijeme objaviti krizmanicima.

Ovaj tjedan se nastavlja župna kateheza za naše prvopričesnike, prema dogovoru s roditeljima: utorak – Klanjec, a srijeda – Lučelnica.

Srijeda navečer u 19,30 je redovito pjevanje za naš Župni zbor.

U ovom tjednu slavimo:

Petak:  PRESVETO SRCE ISUSOVO (imamo oltar!) sa večernjom svetom misom, a Subota:  BEZGRJEŠNO SRCE MARIJINO (imamo oltar!)

Uz večernju misu posvećujemo sve naše obitelji Srcu Isusovu i Marijinu te vas pozivamo da barem jedan član bude iz svake obitelji!!!

Slijedeće nedjelje uz Župnu misu u 11,00 sati biti će SUSRET PRVOPRIČESNIKA I RODITELJA i dogovor o za slavlje Prve Pričesti (nedjelja, 28. Lipnja u 11,00).

Na sastanak djeca donose “Vjeronaučnu knjižicu” o nedjeljnim misama, a roditelji donose svoju Obiteljsku knjižicu u koju će se upisati Prva Pričest za dijete.

Ukoliko roditelji imaju obaveze prema crkvi kroz protekle godine, lijepo molimo neka to riješe u Župnom uredu do Prve Pričesti.

Prošle nedjelja bila je sjednica ŽPV-a i ŽEV-a gdje je podneseno pastoralno i ekonomsko izvješće o protekloj godini.  Ove godine je uređen crkveni park, a u planu je uređenje prostora ispred  župne crkve i prilaz Župnom uredu. Na sv. Filipu je u tijeku uređenje sanitarnog čvora i obnova krovišta drvene kuće ispod crkve.

Molimo lijepo sve obitelji naše župe da sudjeluju u ovim radovima svojim obiteljkim darom,  jer sve što radimo ostaje u baštinu našim mlađima…Unaprijed zahvaljujemo!

Katolički tisak: Glas koncila, MAKza naše vjeroučenike …