ŽUPNE OBAVIJESTI

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – B            17. prosinca 2023.

Danas je  NEDJELJA CARITASA pod nazivom “Glasnici siromasima”, kada dajemo svoj novčani dar za najpotrebitije u našoj Nadbiskupiji i našoj Župi. Svoj božićni dar možete staviti u košaricu ispod kora “Za Critas”, ili u milostinju! Hvala vam na daru! Plakat je u predprostoru crkve!

Hvala djelatnicima Caritasa koji su ovih dana posjetili siromašnije obitelji te im uručili Božićni dar u hrani i higijeni!

Danas prije župne mise:  mjesečni susret  vjeroučenika 4.5. i 6. razreda kao duhovna priprava za Božić…vjeroučenici i roditelji imaju priliku za svetu ispovijed. Nakon mise kratki prigodni susret roditelja i vjeroučenika.

Mise zornice su kroz ovaj tjedan do subote u 6,00 sati i prilika za svetu ispovijed.

Molimo ukućane onih bolesnika i starijih osoba koje nisu na popisu bolesnika,  da nazovu Župni ured, kako bi im omogućili Božićnu ispovijed i Pričest.

Pjevanje za članove župnog zbora je u srijedu navečer u 18,00 sati. Budimo svi,  jer se pripremamo za Božić, svetkovinu rođenja Isusa Krista i prigodni Božićni koncert.

Slijedeća nedjelja: 4. Došašća i ujedno Badnjak. Prije podne su mise samo u župnoj crkvi u 8,00 i 11,00 sati. Navečer su mise pol!

Badnjak (nedjelja) – Mise polnoćke:  Lučelnica i sv. Filip u 20,00 sati, a župna crkva u 23,00 sata velika polnoćka uz Hrvatske božićne pjesme.

BOŽIĆ (nedjelja) – Svete mise: u župnoj crkvi u 8,00 i 11,00 sati. U Lučelnici u 9,30 sati i kod  Sv. Filipa u 11,00 sati.

Dragi vjernici, hvala svim onim obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.Slijedeći tjedan završavaju radovi na obnovi župne crkve, osim kamenarskih radova. Pozivamo sve naše obitelji da svojim godišnjim obiteljskim darom pomognu u obnovi kapele sv. Filipa i Jakova i naše župne crkve.  Hvala vam na vašoj dobroti!

Sutra nakon zornice i jutarnje kave postavljamo jaslice i borove u našu crkvu. Lijepo molimo naše vijećnike i suradnike da ponesu potrebni alat!

Vjerski tisak: Glas koncila, MAK za naše vjeroučenike, Glasnici za pretplatnike

Župni  ured: Kalendari, Klanječki kalendar, Božićne čestitke s našim jaslicama,…

                       Upisuju se mise za prvih šest mjeseci u idućoj godini…