ŽUPNE OBAVIJESTI

18. NEDJELJA KROZ GODINU                    06. kolovoza 2023.

PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO              

Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovna zvanja, a svojim darovima pomažemo naše sjemenište i odgojne ustanove. Hvala vam!

Jučer je naša župa hodočastila u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke sa jednim autobusom i osobnim automobilima. Desetak hodočasnika pješaka, unatoč kišnom vremenu, sretno su stigli na Mariju Bistricu. Svi smo sudjelovali u hodočasničkom programu zajedno sa 20-tak  župa. Hvala svim hodočasnicima!

U srijedu smo proslavili Gospu od anđela – Porcijunkulu, naše klanječko proštenje u kojem su sudjelovali i mnogi hodočasnici iz susjednih župa. Bilo je lijepo i svečano.Hvala Bogu, vratili smo se u svoju crkvu, koja se još uvijek obnavlja.

HVALA našim vijećnicima, članovima FSR-a i drugim vjernicima koji su pomagali kod  čišćenja i uređenja crkve za naše proštenje. Hvala domaćicama koje su pripremile kolače pa smo mogli počastiti hodočasnike. Hvala svim našim suradnicima koji su bili aktivni na našem Porcijunkulskom proštenju, našem Župnom zboru, ministrantima, domaćim muzikašima kao i svim dobročiniteljima…

Hvala našim obiteljima koje svojim obiteljskim darom pomažu u obnovi naše župne crkve i kapele sv. Filipa i Jakova. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu!

Važno!

Nedjeljom i blagdanom svete mise su u crkvi, a radnim danom, kao i do sada,   u Bogoslužnom prostoru u prizemlju samostana.

Važno!

Nakon svete mise sve vas pozivamo u naš Župni klub na prigodno druženje uz kavicu ili neki napitak! 

Katolički tisak: Glas koncila, Glasnik SiM  …